Kauçuk Hız Kesici

Kauçuk hız kesici yaya güvenliği için çok önemli bir trafik ürünüdür. Çünkü aracın hızının azaltılması ve yaya geçidi olan mevkilerde sürücünün yavaşlatılması gerekmektedir. Gerek otoparklarda gerekse belediye sınırlarındaki yollarda kauçuk hız kesicilerin uygulamalarını sıklıkla tatbik etmekteyiz.

Kauçuk Hız Kesici

Kauçuk Hız Kesici

Kauçuk Hız Kesici Malzemesi

Hız kesiciler adından da anlaşılacağı üzere kauçuk malzemeden mamül bir trafik ürünüdür, bu yönüyle kırılganlık özelliği azdır, dayanımı yüksektir. Üzerine uygulanan reflektif malzemelerle gece görünüş yansıma özelliği kazanır.

Hız Kesici Montajı Nasıl Yapılır

Asfalt yada beton zemine ( kürlü beton, epoksi zemin ) matkap ile delikler delinerek , dübel ve trifon vida yardımıyla sabitlenir. Birbirine geçen parçalardan oluşan kauçuk hız kesicilerin iyi bir montajı sonrasında oldukça dayanıklı olur.

Hız Kesici Ölçüleri ve Ağırlığı

600x500x45 mm ebatta olduğu gibi , 600x250x45 mm ebatta da müşteriye sunulabilir. Bir tek parçasının ağırlığı 8kg olmaktadır. Küçük ebatta olan ürünlerin parçaları ise 3 kg civarındadır.

Hız kesici ürünlerinde kauçuk dışında sert plastikten malzemeler de kullanılmaktadır ancak bu ürünler yolun ortasında aracın birinci derecede etkisi altında kaldığı için kırılması söz konusu olmaktadır. Bu nedenle hız kesici uygulamalarında hız kesici tercih edilmelidir.  

Hız Kesici Kullanım Alanları

Ürünümüz alışveriş merkezi otoparklarında ve büyük ölçekte konut projelerinde yoğun biçimde kullanılmaktadır. Kullanım yerleri , kavşak noktaları ve yaya geçidi olan noktaların öncesinde olmalıdır.

Kullanım Alanına Göre En Önemli Kauçuk Hız Kesici Özelliği

Kavşak noktalarında sürücünün hızını azaltarak kavşağa girmesi trafik güvenliği açısından her daim en önemli meseledir. Bu karayolunda da böyledir, alışveriş merkezi otoparkında da böyledir. Bu nedenle trafik projesini çalışırken trafik projeleri çizen uzman kişinin bu hususu aklından çıkarmaması gerekir. Yani kavşak ağızlarına muhakkak hız kesici konulmalıdır.

Otoparklar çizgileri uygulamalarında yayaların binadan çıkış yaparken kullandığı kapıların olduğu mevkilerde yaya geçitleri ile yayaları güvenli biçimde karşıdan karşıya geçirmekteyiz. İşte bu yaya geçitlerinin 5 mt gerisine kauçuk hız kesici konumlanmalıdır. Bu sayede yayalar daha güvenli biçimde hız kesicinin sağladığı bu katkıyla karşıdan karşıya geçebilirler.

Hız kesiciler hangi tesislerde yapılmamalıdır sorusu da önemlidir. Çok ağır yüklerin hassas tır ve römork araçlarıyla taşındığı sanayi tesislerinde yada antrepolarda, limanlarda kauçuk hız kesici gereksiz olabilir. Zaten 10 km hız ile gidebilen ağır yüklü  araçların olduğu yerlerde hız kesiciler gerekliliğini yitirebilir.